Eerste Android 5.0-update brengt stille modus terug

Android 5.0 Lollipop krijgt zijn eerste grote update, waarmee de stille modus terug komt, meldt Androidpit op basis van anonieme bronnen. In de Android-versie is deze vervangen door een nieuwe prioriteitsmodus. Android 5.1 moet in het eerste kwartaal van 2015 uitgerold worden.

Op het moment heeft Android 5.0 een prioriteitsmodus, waarmee je zelf kunt aangeven welke notificaties je wilt ontvangen. Dit is echter slechts één van de twee nieuwe notificatiemodi. De ander, die eigenlijk de stille modus is, dempt ook alarmen. Hierdoor geldt deze voor velen niet als alternatief voor de stille modus. Volgens de bronnen wordt de nieuwe update aan het einde van februari uitgerold en komt daarmee de stille modus weer terug.

Andere veranderingen

De update brengt echter meer veranderingen met zich mee. Zo zijn er algemene verbeteringen in de stabiliteit van het systeem, is het RAM-management verbeterd en zijn er fixes voor het plotseling sluiten van applicaties. Daarnaast wordt ook het batterijmanagement verbeterd en zijn de problemen met Okay Google, draadloze connecties, notificaties en sommige geluidsproblemen opgelost. Google verandert ook het kleurpalet van het Material Design, nadat gebruikers hierover hebben geklaagd.