Eerste beelden nieuwe Windows browser gelekt

Eerder deze week berichtten we al over de wijzigingen die de nieuwe 'Spartan' browser in Windows 10 met zich meebrengt. Nu zijn ook de eerste beelden van de nieuwe browser gelekt.

Uiterlijk komt Spartan behoorlijk overeen met de tegenwoordig veelgebruikte Chrome browser van Google en de nieuwste versies van Firefox. Tabbladen staan boven de adresbalk en kunnen daar ook makkelijker worden geordend. Opvallend aan de gelekte beelden, afkomstig van het Chinese CNbeta, is dat er ook een donkere modus van het nieuwe Windows 10 op te zien is.

Donkere modus

Eerdere gelekte screenshots toonden alleen de normale 'lichte' uitvoering van Windows 10, die later dit jaar moet verschijnen. In deze donkere weergave is de balk onderin het scherm zwart in plaats van gekleurd, vergelijkbaar met de donkere weergave-modus in Windows Phones. Of deze donkere modus ook in de uiteindelijke versie van Windows 10 te vinden is, is nog niet duidelijk. In de nieuwe Windows-versie keren veel vertrouwde elementen als de startknop en startbalk terug.

Overstappen

Zo hoopt Microsoft veel pc-gebruikers tegemoet te komen die er vooralsnog voor kozen om Windows 8 te laten voor wat het is en stug vast bleven houden aan het vertrouwde Windows 7. Met de wijzigingen moet de overstap naar de nieuwe Windows een stuk makkelijker worden. Naar verwachting krijgen meer te horen over Windows 10 op 21 januari tijdens een Microsoft evenement.