Eerste navigatiesysteem voor BlackBerry

KPN introduceert KPN OpWeg, een gps-navigatie-uitbreiding voor de BlackBerry. KPN is hiermee de eerste operator in Nederland die een navigatie-oplossing voor de BlackBerry biedt. De BlackBerry is een populaire op mobiele e-mail-gerichte handcomputer.

KPN OpWeg biedt gebruikers op de BlackBerry, naar eigen zeggen, altijd de beste route, omdat gebruik wordt gemaakt van online kaarten en actuele verkeers- en adresinformatie in n gentegreerde oplossing. Hiermee onderscheidt KPN OpWeg zich van andere routeplanners: de geboden informatie is altijd up-to-date.

Off-board navigatie
Dat de kaarten en routebeschrijvingen in alle gevallen moeten worden gedwonload (het is daarmee een zogeheten 'off-board' navigatiesysteem) is tevens een nadeel: het kost enige tijd voor de navigatie kan worden gestart en de downloadtarieven in het buitenland zijn soms niet mis.

De West Europese kaarten zijn afkomstig van Navteq. Het pakket wordt geleverd met de nodige POI's (Points of Interests) zoals tankstations en hotels en de software kan de route in 3D afbeelden. De verbinding met de GPS-muis uit het navigatiepakket wordt gelegd middels Bluetooth (draadloos).

Het hele pakket bestaat uit:

Een Holux GPSlim236 Bluetooth GPS Sirf III-ontvanger met ingebouwde antenne
Een 220 Volt lader
Een autolader voor BlackBerry
Een Brodit-houder voor BlackBerry
Een Richter-zuignaphouder en adapterplaat met bevestigingsmateriaal.
Een cd-rom met aanvullende GPS-software

De navigatieoplossing is geschikt voor de BlackBerry 7130 en 8700 en het abonnement op KPN OpWeg kost 8,95 per maand. Het gps-uitbreidingspakket kost 109,25. Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Info: www.kpnopweg.com