Eerste smartphones voor Mozilla Firefox OS gepresenteerd

Tot voor kort bleef het bij geruchten en previews tijdens tradeshows, maar smartphones met Firefox OS komen er nu echt aan. Tenminste, preview-smartphones gericht op potentiële ontwikkelaars. Het bedrijf Geeksphone presenteert de eerste modellen.

Het eerste wat ons opvalt is, naast de karakteristieke oranje kleur die 'Mozilla!' lijkt te schreeuwen, is het ontbreken van franjes. Dit zijn developer-modellen dus we kunnen nog niet spreken over een definitieve vormgeving. Toch zien de apparaten er uit als 'af'.

Volgens Stormy Peters van Mozilla komen er twee modellen: een model genaamd 'Peak' en een model genaamd 'Keon'. De Peak zal verscheept worden met een dual-core Snapdragon processor en een 4,3-inch touchscreen. De camera op de peak zal 8 megapixel (back) en 2 megapixel (front) bedragen. De Keon krijgt een single-core Snapdragon processor, een 3,5-inch touchscreen en krijgt een 3 megapixel camera aan de achterkant. Beide modellen komen met 4GB interne opslag en 512MB aan RAM-geheugen.

Dat zijn opvallend lage specificaties voor een nieuwe smartphone, maar dat moet volgens Mozilla voor Firefox OS geen probleem zijn. Apps zijn gebouwd in het 'lichtgewicht' html5, in tegenstelling tot het zwaardere Objective-C (iOS) of Java (Android). 

Mozilla heeft nog niks bekendgemaakt wat betreft prijs en verkrijgbaarheid. De gepresenteerde modellen zijn dan ook vooral bedoeld om ontwikkelaars naar het platform te lokken. Geïnteresseerd in het ontwikkelen voor Firefox OS? Ga naar de webpagina van Geeksphone voor meer informatie.

Firefox OS smartphones voor developers gepresenteerd
De eerste hardware met Firefox OS is een feit: smartphones voor ontwikkelaars.