Egypte weer online

Egyptenaren kunnen weer internetten. Nadat de regering een paar dagen haar bevolking van internet afsneed, kunnen nu de meesten weer online. Dat melden diverse media vandaag.

Ook blijkt uit technische gegevens dat Egyptenaren weer kunnen internetten. De Nederlandse webmonitor Watchmouse meldt op Twitter weer internetactiviteit op het Egyptische monitoringstation.

De afgelopen dagen hadden Egyptenaren nauwelijks toegang tot internet. Ook telefoonlijnen waren 'dood'. Het is nog niet duidelijk of de regering zelf opdracht heeft gegeven om het internet weer vrij te geven, of dat providers zelf zijn gezwicht onder de zware kritieken.

Nooit eerder werd een heel land door de regering van internet afgesneden. De staat besloot heel internet plat te gooien wegens de rellen en onrusten in het land. De bevolking uitte de afgelopen dagen hun onvrede over de al bijna dertig jaar zittende president Hosni Mubarak. De president maakte bekend zijn ambtstermijn niet te verlengen, maar blijft zoals het er nu naar uitziet wel nog even zitten.