Eizo FlexScan EV2436W

Eizo mikt met deze 24-inch ips-monitor op gebruik in kantooromgevingen en daar zijn twee zaken belangrijk: ergonomie en energieverbruik. Het paneel is in elke denkbare richting te draaien, te kantelen en bovendien in hoogte te verstellen.

Naast een optimale houding probeert Eizo ook je ogen te ontzien, geen overbodige luxe daar je vaak uren achter elkaar met je beeldscherm werkt. Het beeld oogt rustig, strak en egaal en een nieuwe 'Papermode' simuleert lezen van papier. Je ogen moeten even wennen aan de warmere kleurtemperatuur en lagere contrasten, maar het zorgt absoluut voor minder vermoeide ogen.

Het scherm schroeft daarnaast automatisch onprettige contrasten omlaag, bijvoorbeeld bij witte tekst op een donkere achtergrond. Ook kun je de helderheid aan je omgevingslicht laten aanpassen. Dat is niet alleen prettiger voor je ogen, maar ook voor de energierekening. Wat dat laatste betreft zit het met deze monitor sowieso wel snor. Het paneel verstookt bij normaal gebruik zo'n 19 watt, waar veel monitoren de 30 watt aantikken.

Dankzij de aanwezigheidssensor kun je het beeldscherm na een ingestelde periode automatisch laten uitschakelen wanneer je van je plek gaat. Dat gaat vooral bij gebruik op veel werkplekken meer dan tientjes schelen op de jaarrekening. Connectiviteit is in orde, met aansluitingen voor dvi, vga en displayport. Een usb-hub met effectief twee poorten vergemakkelijkt het aansluiten van randapparatuur. De ingebouwde speaker is een aardigheidje.

Prijs: € 389,- (excl. btw)
Info: www.eizo.nl

In het kort

+ 24 inch, 1920 x 1200
+ Goede inkijkhoeken dankzij ips
+ Papermode
+ Energiezuinig.
+ Dvi, vga en displayport

 

MKB Proof 2013