EIZO FlexScan EV2750

De monitor is 27-inch groot en met een display die praktisch de gehele voorkant beslaat (de bezel meet slechts enkele millimeters) trekt het onmiddellijk de aandacht. Dat komt niet alleen door het strakke display, maar ook het design rondom de monitor.

Op de monitor vind je een veelvoud aan aansluitingen. Voor een aansluiting op desktop of laptop heb je de keuze uit een DisplayPort, een dvi-d-poort en een hdmi-poort. Verder is er voorzien in een usb-downstreampoort en een usbupstream- poort. Handig wanneer je behoefte hebt aan een hub op je werkplek om meerdere usbapparaten op aan te sluiten. Via een instelbare voet is de monitor aan te passen aan je werkplek door deze in hoogte te verstellen en de hoek aan te passen. Je kunt kabels netjes wegwerken achter de voet, waardoor je werkplek mooi opgeruimd blijft.

Voor elk type werk is de monitor voorzien van een profiel dat je instelt via de aanraakgevoelige knoppen rechtsonder. Naast twee profielen waarin je zelf je instellingen kunt bewaren zijn er nog vier vaste profielen om uit te kiezen. In de praktijk werkt de monitor bijzonder prettig. Na het instellen van je gewenste profiel valt direct op dat kleuren diep en natuurgetrouw worden weergegeven, waarbij de monitor een maximum resolutie van 2560 bij 1440 ondersteunt. De matte display zorgt ervoor dat je nooit last hebt van glare, ook niet in bijzonder verlichte omgevingen.

Handig zijn de ingebouwde EcoViewfuncties. Via een sensor op de voorkant meet de monitor het omgevingslicht en past de backlight hierop aan om zo energie te sparen. Daarnaast is de monitor voorzien van een EcoView Optimizer-functie die heel prettig werkt. Wanneer je dit geactiveerd hebt, meet de monitor hoeveel wit er op het scherm te zien is en past de helderheid hierop aan. Zo wordt maximale functionaliteit behouden, terwijl er tegelijkertijd energie bespaard wordt.

Prijs: € 879,-
Info: eizo.nl

MKB Best Choice 2015