Elsevier: AH werkt aan rfid-Bonuskaart

Volgens vakblad Elsevier Retail werkt Albert Heijn aan een nieuwe versie van zijn Bonuskaart waarin een rfid-chip is verwerkt.

Dergelijke chipjes kunnen door speciale apparatuur op een afstand van enkele meters worden 'gepinged' waarop ze een unieke identificatiecode uitzenden. Hierdoor is het niet langer nodig om de kaart langs een barcodelezer te halen.

Tevens stelt de technologie de supermarktketen in staat om klanten onmiddelijk te herkennen als ze de winkel binnenlopen. De klant zou op basis van zijn koopgeschiedenis via beeldschermen op speciale aanbiedingen getrakteerd kunnen worden.

Het is niet bekend of de supermarktketen dit soort mogelijkheden van rfid-technologie wil gaan benutten. Wel zou Albert Heijn van plan zijn om met behulp van de nieuwe kaarten klanten in staat te stellen om op afbetaling boodschappen te doen. Als de artikelen in de supermarkt ook gechipped worden, is het zelfs denkbaar dat de klant via een speciale kassa, die alle boodschappen in een keer uitleest, direct de tent uit kan lopen.

Albert Heijn heeft op de berichtgeving van Elsevier gemeld dat dat er geen concrete plannen zijn op de volgende generatie Bonuskaarten van rfid-chips te voorzien.