EMC biedt VMware-ondersteuning met Avamar 6.0

EMC brengt versie 6.0 uit van hun Avamar-toepasssing voor deduplicatie en backup. Dit programma biedt nu ook integratie met EMC Data Domain-opslagsystemen en nieuwe mogelijkheden voor de bescherming van VMware-omgevingen.

Volgens het persbericht van EMC is de snelheid en effecientie van Avamar vergroot. Dit is bereikt door een volledige benutting van de VMware vStorage API voor databescherming en de integratie met VMware vCenter Server. Zo ben je als beheerder in staat om veranderde datablokken snel te achterhalen, zijn backups sneller uit te voeren dankzij virtual proxy server pooling en is herstellen gemakkelijker door het flexibele gebruik van images.

'De bescherming van virtuele machines speelt een grote rol in de bepaling van een backup-strategie. Avamar 6.0 speelt hierop in, terwijl de integratie met Data Domain-systemen ook het gebruik binnen grote ondernemingen mogelijk maakt. EMC blijft dergelijke integraties ontwikkelen om onze klanten van dienst te zijn. Deze integratie is een goed voorbeeld van hoe deduplicatiesoftware en backup-systemen samen een nog beter aanbod vormen', aldus topman van EMC BJ Jenkins.