Enthousiasme ontwikkelaars voor Android groeit

Android wordt niet alleen steeds populairder bij consumenten, ook onwikkelaars hebben Google's mobiele besturingssysteem omarmd. Uit onderzoek van Appcelerator en IDC blijkt dat Android inloopt op Apple's iOS wat betreft apps voor zowel smartphones als tablets.

Uit onderzoek bleek dat 74 procent van de ontwikkelaars geïnteresseerd was in het ontwikkelen voor Androidtablets. Dat is een stijging van 12 procentpunten. Interesse in het iPad-platform stijgt met 3 procentpunten naar 87 procent.

Ook ontwikkelen voor Android op de smartphone wordt steeds populairder. Inmiddels geeft 87 procent aan een app te willen schrijven voor de Android Market. De iPhone blijft met 92 procent koploper, maar Google's platform loopt in.

Fabrikant Research in Motion doet het ook steeds beter. Inmiddels geeft 28 procent van de ontwikkelaars aan voor het BlackBerry-platform te willen ontwikkelen. Ook Windows Phone 7 zit in de lift. 36 procent van de ontwikkelaars geeft aan voor het platform te willen programmeren; een stijging van 8 procentpunten.