Epson EB-4950WU

Zoek je een serieuze beamer voor gebruik in vaste opstellingen, dan zijn zaken als mobiliteit en compacte vormgeving ineens een stuk minder belangrijk. De EB-4950WU is dat dan ook vooral niet, de kloeke projector is gebouwd voor presentaties in een vaste ruimte. En dat doet de projector met verve.

Het apparaat projecteert in een respectabele WUXGA-resolutie via 3LCDtechnologie. Die combinatie zorgt dat het beeld ook op grote oppervlakten gestoken scherp oogt. De contrastverhouding bedraagt 5000:1 en dat zorgt voor een fris, kek ogend beeld met mooie zwarten en een riante hoeveelheid kleurcontrast. De lichtopbrengst bedraagt 4500 lumen, waardoor de presentatie ook prima zichtbaar blijft bij veel natuurlijk invallend licht.

De EB-4950WU laat zich ondanks zijn forse karakter vrij gemakkelijk in gebruik nemen.De plaatsing ten opzichte van je projectiedoel maakt niet gek veel uit, de projector beschikt namelijk over een goed werkende verticale keystone, arc- en pointcorrectie, zodat je het beeld gemakkelijk achteraf kunt bijstellen. Nog belangrijker: de beamer beschikt over lens shift, waarmee je de optische unit fysiek kunt verschuiven en zo het beeld zonder concessies kunt corrigeren.

Het aansluiten van bronnen kan naast via de gebruikelijke analoge poorten ook digitaal via hdmi, wifi , Ethernet of zelfs displayport. Netjes, zo ben je ervan verzekerd dat je ook moderne apparatuur moeiteloos kunt koppelen. Het onderhoud is in ieder geval kinderlijk eenvoudig: het filter vervang je gemakkelijk door een klepje aan de zijkant, een nieuwe lamp zet je via een klepje aan de bovenzijde eenvoudig in. Handig is ten slotte de split-screen-functie. Tijdens het presenteren kun je een extra bron aansluiten en het beeld daarvan side-by-side met je oorspronkelijke presentatie presenteren.

Prijs: €2278,- (excl. btw)
Info: www.epson.nl 

MKB Best Choice 2014