Epson met nieuwe kleine fotoprinter

De Epson Picturemate PM240 is een standalone printer voor hoogwaardige 10x15 afdrukken

Stand-alone, dus zonder dat er een PC nodig is, kun je je camera aan de Picturemate PM240 koppelen, of je geheugenkaart in een slot steken. Binnen 42 sec heb je dan een professionele 10x15cm kleurenafdruk, die volgens Epson 200 jaar houdbaar is, ook leuk voor je achterkleinkinderen dus.

De PM240 heeft een ingenieus systeem van het opspuiten van de superfijne microdruppels inkt: op gebeieden met veel details worden de druppels superfijn voor de hoogste detaillering, op grote egale vlakken kunnen grotere druppels gebruikt worden voor een snellere afdruk.

Ook de ingebouwde fotobewerkingsmogelijkheden vergroten het nut van de standalone draagbaarheid; behalve dat je de fotos zwart/wit of sepia kunt afdrukken, kun je randen, clip-arts en teksttoevoegen.De software herkent de aard van de foto en bepaalt zode kleurweergave, bijvoorbeeld bijeen portretfoto zullen de huidtinten optimaal worden weergegeven. De afdruk en de bewerkingen zijnvia het 2,5" schermvooraf te beoordelen. Er zijn fotopacks verkrijgbaar voor 50 of 150 fotos.

De printer gaat 219 euro kosten.