Epson viert veertigjarig bestaan met retrospectief

Het merk Epson bestaat veertig jaar, en dat wil het bedrijf niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom heeft Epson een speciale site ingericht waarop je onder meer een retrospectief vindt. Ook zal Epson het gehele jaar updates geven door middel van korte films.

Veertig jaar is niet niks, hoewel het in Japan wellicht een kleine tijd is in het land dat de oudste bedrijven ter wereld heeft voortgebracht. Toch is het een jubileum, en dat viert Epson dan ook met een speciaal hiervoor ingerichte website.

Epson product family

Epson is opgericht in 1942 onder de naam Daiwa Kogyo, toen nog fabrikant van horloges. De naam Epson komt van de EP-101, 's werelds eerste compacte digitale printer uit 1968. Deze bracht het bedrijf uit nadat ze besloten hun vleugels uit te slaan en uit te breiden naar andere markten.

Het gehele jaar door kun je meerdere korte films verwachten, getiteld 'Visions'. De films handelen over het gebruik van Epson-producten over de hele wereld en in verschillende omstandigheden. De eerste, met de titel 'Educating to Change the Future', is inmiddels uitgebracht.

Epson viert veertigjarig bestaan met retrospectief
Het jubileum van Epson viert het bedrijf onder andere met een speciaal ingerichte website.