Epson WorkForce Pro WP-4545 DTWF

De Epson WorkForce-serie weet een mooi design te combineren met een sobere, maar effectieve interface waarop je alles vindt wat je nodig hebt. De WorkForce Pro WP-4545 DTWF is hierop geen uitzondering. Gericht op kleine werkgroepen kun je met deze vier-in-één multifunctional printen, faxen, scannen en kopiëren.

Installatie

De installatie van de printer gaat makkelijk en razendsnel. De printer komt met een aparte invoerbak waarop je de printer bevestigt. Dat is letterlijk een kwestie van de printer op de bak zetten. Het is aan te raden voordat je de multifunctional in gebruik neemt even de firmware te updaten, dit komt het resistieve display waarmee je het apparaat bedient enorm ten goede. De multifunctional vindt eenvoudig een plekje in je netwerk. Dit kan zowel via lan als draadloos, waarbij er voor die tweede ook een wizard beschikbaar is op de printer zelf. Opvallend is wel dat de printer niet direct herkend wordt als multifunctional door de door ons gebruikte desktop-pc.

Kwaliteit

Wat de kwaliteit van afdrukken betreft zit het meer dan goed. Hebben vele inkjetprinters nogal eens last van vlekkerige resultaten, de WorkForce doet praktisch niet onder voor resultaten die laserprinters halen. Zwarte letters ogen strak en vol. Op de gemiddelde kwaliteitsstand waarop de printer standaard ingesteld staat zijn kleurenprints redelijk van kwaliteit, maar op de hoogste stand neemt de kwaliteit dramatisch toe.

Inkjet versus laser

Epson zet de WorkForce Pro WP-4545 DTWF dan ook direct tegenover de laserprinter en beweert dat zowel op het gebied van snelheid als geldbesparing een laserprinter het op beide punten aflegt tegenover de WorkForce. Het moet gezegd worden, de snelheid is indrukwekkend met 1 ms per afdrukregel wanneer je zwart-wit afdrukt en 4 ms wanneer je een kleurenprint maakt volgens Epson. De snelheid van de printer kunnen we in onze test bevestigen. Tegelijkertijd bespaar je tot 50 procent per geprinte pagina vergeleken met vergelijkbare kleurenlaserprinters volgens onderzoek van IDC. Dat is niet bepaald misselijk en maakt de multifunctional zowel voor budgetbewuste als voor milieubewuste organisaties interessant.

Conclusie

Zowel qua uiterlijk als in gebruik is de WorkForce Pro WP-4545 DTWF een meer dan goede aankoop als je op zoek bent naar een no-nonsense multifunctional. De kwaliteit van de prints is zeer goed en daarbij is de prijs ook nog eens enorm aantrekkelijk. Tel daarbij de lage kosten-per-print op, en de WorkForce Pro WP-4545 DTWF is een mooie aanschaf wanneer je in de markt ligt voor de aanschaf van een printer. Wat ons betreft is inkt definitief doorgebroken op de werkvloer.

Prijs: € 399,99 (incl. btw)
Info: www.epson.com

MKB Best Choice 2013