ESET Beveiligingsportfolio

ESET wil met haar portfolio niet slechts één computer, maar alle pc’s in een bedrijf beveiligen. Dit begint bij de Endpoint Security, dat onder meer zorgt voor een goede firewall, content filtering en device control. Hiermee maakt ongewenste software geen kans meer om jouw netwerk te bewonen. ESET Antivirus, dat doet wat de naam belooft, is een aparte installatie en hetzelfde geldt voor de Remote Administrator, waarmee je altijd een goed overzicht en goede controle hebt over de beveiliging op jouw netwerk.

Elk onderdeel van het portfolio laat zich gemakkelijk installeren door middel van een wizard. Hierbij moet je echter wel wachten tot de andere installatie klaar is, aangezien je elk onderdeel apart moet downloaden en installeren. Voor elk pakket moet je je gebruikersnaam en wachtwoord invullen, een prettige laag extra security natuurlijk.

Wat meteen opvalt, is dat je computer blijft lopen als een zonnetje, ondanks het stapelen van pakketten. Bij het scannen van je computer heb je de keuze uit een smart scan, waarbij alleen je lokale schijven worden bekeken, en een custom scan. Bij die laatste kun je kiezen welke mappen je wilt scannen, maar ook is het bijvoorbeeld mogelijk om een netwerkscan of een diepere en gerichte scan te doen.

De suite aan pakketten beschermt niet alleen je pc’s, maar ook de mobiele devices in jouw organisatie. Naast bescherming tegen virussen en malware voor je smartphones en tablets, biedt de software ook de optie om ongewenste nummers te blokkeren. Daarnaast kun je precies zien waar je device is als deze gestolen wordt en behoud je de controle over alle bestanden op het apparaat.

Het portfolio van ESET heeft pakketten voor Windows, Mac en Linux, wat nogal eens voor problemen zou kunnen zorgen. Het is en blijft lastig om alles in de gaten te houden wanneer je diverse operating systems gebruikt. ESET heeft hier echter over nagedacht en met de Remote Administration kun je de beveiliging op alle devices, met alle os’en managen.

In het kort

  • Snelle en gemakkelijke installatie
  • Werkt op elk operating system, inclusief mobiele devices
  • De beveiliging is op elk os te managen als administrator
Prijs: vanaf €34,73 per jaar per stuk. Vanaf 25 werkstations
Info: eset.com
MKB Proof 2015