ESET Secure Authentication

Hoewel ESET bekend staat om hun antivirus-oplossingen breidt het bedrijf haar portfolio langzaam uit. Hun nieuwste product is een twee-factor authenticatieoplossing die het mogelijk maakt veilig op afstand verbinding met je server te leggen.

Hoewel ESET bekend staat om hun antivirus-oplossingen breidt het bedrijf haar portfolio langzaam uit. Hun nieuwste product is een tweetrapsverificatieoplossing die het mogelijk maakt veilig op afstand verbinding met je server te leggen.

De software zelf installeer je aan de kant van je server, terwijl je op je mobiele device een cliënt installeert. Deze is beschikbaar voor alle denkbare platformen, waaronder natuurlijk Android, iOS, BlackBerry en Windows Mobile.

De ESET Secure Authentication app is het twee-factor token voor het contact met de beveiligde servers. Als gebruiker heb je een persoonsgebonden wachtwoord, maar ook een 'one time password' of otp die aan een mobiel device gelinkt is. Voordeel hiervan is dat kwaadwillenden niets met persoonlijke wachtwoorden kunnen doen, als ze ook niet het device en bijbehorend wachtwoord (die verstuurd wordt via sms of de client-software) in handen hebben. Wat dat betreft ben je met de software hackers dus een stap voor.

ESET Secure Authentication werkt samen met alle grote oplossingen (Cisco, VMware, Microsoft VPN, Exchange) en is zelf te koppelen via een API aan maatwerkoplossingen als een intranet. Hiermee is het bijna voor elke situatie mogelijk een tweede factor op het authenticatieproces te leggen.

Prijs: Vanaf  € 79,99 (5 tot 19 gebruikers, 1 jaar) / Vanaf € 119,99 (5 tot 19 gebruikers, 2 jaar)
Info: www.eset.nl/esa

MKB Best Choice 2013