Even voorstellen: de nieuwe TomTom GO-reeks

TomTom heeft onlangs nieuwe GO-navigatiesystemen uitgebracht. De ontwerpers hebben de bijrijders een afslankkuur gegeven envoorzien van nieuwe snufjes.Het topmodel uit de reeks, de GO 720 T, is momenteelin Nederland verkrijbaar. Tijd voor een eerste blik dus.

Uit de specificaties valt meteen op dat de nieuwe GO 720T een stuk slanker is dan dan zijn voorganger. Het apparaat is slechts 24 mm dik. De TomTom GO 720 T bevat actuele van-deur-tot-deur TeleAtlas-kaarten voor West-Europa, voorgenstalleerd op het interne flashgeheugen van2 GB. Voor de verkeersinformatie is de TomTom RDS-TMC-ontvanger voor verkeersinfo bijgevoegd. Bediening gaat via het breedbeeld touchscreen.

Het hart wordt gevormd door een 400 MHz SiRFstar III gps-chipset, ondersteund door 64 MB werkgeheugen.

Nieuwe functies
Een belangrijke nieuwe functie vanhet NavCore 7-besturingssysteem is Mapshare. Hiermee kunnen gebruikers zelf aanpassingen maken op het kaartmateriaal en deze via TomTom Mapsharedelen met anderen. Foutjes in de kaarten zijn op die manier snel verholpen. Een ander nieuwtje is de fm-transmitter, waarmee je de gesproken aanwijzingen en muziekkunt beluisteren via de stereoset in de auto. Dankzij Bluetooth-ondersteuning kunnen gebruikers content, zoals posities en bestemmingen uitwisselen.Tenslotte is spraakherkenning toegevoegd voor het automatisch herkennen van miljoenen steden en straatnamen.

GO 520
Het andere familielid uit de GO-serie, de TomTom GO 520, is momenteel nog niet in Nederland verkrijgbaar. Deze goedkopere uitvoering bevat regionale kaarten en minder intern flashgeheugen. Het is nog niet bekend wanneer dit model wel hier verkrijgbaar zal zijn.

De TomTom GO 720 T is momenteel overal in de Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van 549 euro, (incl. btw).