Evernote

Het in 2008 gelanceerde Evernote was meteen vanaf de start mateloos populair. Hoewel het in eerste instantie lijkt op de zoveelste app omnotities bij te houden, is het in werkelijkheid een ‘productivity powerhouse’ waar je u tegen zegt. Studenten en ‘lifehackers’ hebben het programma al massaal omarmd.

Juist de enorme hoeveelheid aan manieren om Evernote in te zetten om jouw eigen productiviteit te verhogen, zorgt ervoor dat veel mensen al snel afhaken na het even geprobeerd te hebben. Toch ontdek je pas de kracht van Evernote als je de sprong waagt en het overal voor gaat gebruiken.

Evernote wordt een notitie-app genoemd, maar het is veel meer dan dat. Maak er je digitale archiefkast van. Gebruik verschillende notitieboeken en geef ze een algemene naam zoals privé, werk, afspraken, in bewerking enzovoort. Vervolgens kun je alle opgeslagen webpagina’s en weblinks opslaan (eventueel voorzien van notities of een spraakmemo) in een notitieboek en deze een tag meegeven. Handig om later te doorzoeken als je op zoek bent naar een specifieke notitie.

Maak een algemeen notebook aan die je als standaard instelt. Dit is je grabbelton waarin je alles wat je online vindt en voorziet van een notitie opslaat. Deze kun je later, op een rustig moment, naar de juiste notebooks naar de juiste notebooks verplaatsen en van goede tags voorzien. Tegenwoordig is het hebben van meerdere apparaten die aangesloten zijn op het internet eerder regel dan uitzondering. Voor ieder apparaat op ieder besturingssysteem heb je Evernote. Installeer het op ieder apparaat dat je hebt. Evernote zal alleen zijn nut bewijzen als je jezelf ertoe zet om het ook te gebruiken en op elk apparaat met jouw Evernote- account te voorzien.

MKB Proof 2013