Exact Online voor contract management

Voor iedere serviceleverancier beginnen abonnementsmodellen gekoppeld aan licenties steeds belangrijker te worden. Denk aan Spotify en Netflix, maar ook zakelijke software als Office365 bijvoorbeeld. Dit leveringsmodel vergt echter ook slimme software wat inzicht geeft in welke uitgaven, inkomsten en tijd hiermee gepaard gaan. Daar komt Exact Online met de module Contract Management om de hoek kijken.

De module integreert met andere producten van Exact Online zoals Uren & Facturen, Handel en Productie. Ben je bekend met de software van Exact, dan is ook het aanmaken en bijhouden van contracten en abonnementsvormen van jouw klanten geen probleem. Anders dan menig andere oplossing vind je snel je weg in de vriendelijk navigeerbare menu's. Een belangrijk punt, want software mag dan nog zoveel krachtige functies bieden, als de menu's ondoorzichtig zijn zal de software nauwelijks optimaal benut worden.

Binnen de module beheer je alle door jouw aangeboden abonnementen, met een belangrijke focus gericht op inzicht in en groei van jouw business. Met andere woorden, de functies binnen deze module zorgen voor inzichtelijk en gemakkelijk beheer van je huidige business en het genereren van nieuwe business. Een overzicht van klanten en producten betekent natuurlijk niets als de resultaten nog niet meetbaar zijn en je geen zicht krijgt op jouw groei. Maar hoe meet je nu eigenlijk groei? Hiervoor gebruikt de module het MRR-getal. MRR (Monthly Recurring Revenue) laat zien hoe je groeit als bedrijf, door te meten hoeveel abonnementen er verkocht zijn, hoeveel er verloren zijn en welke abonnementen eventueel upgradet of downgradet zijn. Van elk abonnement berekent de software automatisch een gemiddeld cijfer, uitgedrukt in een zogenaamde MRR-waarde. Hoe hoger de waarde, hoe hoger de omzet per abonnement.

Wat MRR vooral uniek maakt is dat het mogelijk maakt om verschillende abonnementsvormen met elkaar te vergelijken. Een groei in aantal abonnees betekent immers niet per se dat de waarde van abonnementen ook toeneemt. Met het MRR heb je wel een duidelijk vergelijkingsgetal tussen de terugkerende inkomsten per abonnement waardoor je duidelijk zicht krijgt op groeitrends en hier naar kan handelen.

Prijs: € 39,- per maand (als aanvullende module op een Boekhouden-abonnement of branchepakket)
Info: exactonline.nl

MKB Best Choice 2015