Facebook in top tien best bezochte sites Nederland

Facebook is met stip de top tien van best bezochte sites in Nederland binnengekomen. Stond de netwerksite vorig jaar nog op plaats 56, dit jaar heeft Facebook de tiende plek in handen, aldus onderzoeksbureau Multiscope.

Voor het elfde achtereenvolgende jaar heeft Multiscope een ranglijst van best bezochte websites in Nederland gepubliceerd. Wat betreft de top vijf is ten opzichte van vorige jaar weinig nieuws te melden; Google.nl staat wederom op nummer één, gevolgd door Youtube.com, Hyves.nl, Live.com en Bol.com.

Volgens Multiscope bereikt Google.nl 98 procent van alle Nederlandse internetgebruikers. Voor Youtube.com, eigendom van Google, is dit 82 procent. De meeste sites in de top twintig laten over 2010 een groei zien in hun bereik, aldus Multiscope.

Stijgers in de top twintig zijn onder meer Buienradar.nl, Microsoft.com en Nu.nl. Rabobank.nl en Rtl.nl zijn volgens Multiscope uit de top twintig gevallen. De grootste stijger voor de gehele ranglijst is Hema.nl, die met een stijging van 117 posities op nummer 64 staat.