Facebook ontvriendt BlackBerry OS

De apps Facebook en Facebook Messenger worden straks niet meer ondersteund op BlackBerry OS. Eerder werd bekend dat ook WhatsApp het platform links laat liggen.

Gevoelige klap voor BlackBerry

​De ondersteuning van Facebook en Facebook Messenger voor de besturingssystemen van BlackBerry stopt later dit jaar, maakt het Canadese bedrijf bekend in een blogpost. Facebook ziet ook geen heil meer in support voor Symbian S60 en S40 en verouderde versies van Android.

BlackBerry betreurt het besluit van de twee techbedrijven. 'We vinden het zeer teleurstellend, want we weten dat heel veel gebruikers deze apps waarderen. We hebben er hard voor gevochten om WhatsApp en Facebook op andere gedachten te brengen, maar ze blijven bij hun besluit.'

Oplossingen voor BlackBerry-bezitters

Bezitters van een BlackBerry OS-smartphone kunnen de mobiele webversie van Facebook gebruiken of de Android-app downloaden uit de appstore van Amazon (die app werkt ook in BlackBerry 10). Voor mensen met een Android-toestel van BlackBerry, zoals de BlackBerry Priv, verandert er niets.

Het nieuws moet voor BlackBerry hard aankomen, want social media-liefhebbers zullen nu niet snel meer een BlackBerry OS-device aanschaffen. Aan de andere kant richt BlackBerry zich met zijn smartphones meer op het bedrijfsleven, waar dit mogelijk niet als een groot gemis wordt ervaren.

Facebook ontvriendt BlackBerry OS
Eerder werd bekend dat ook WhatsApp het platform links laat liggen.