FeedYes publiceert websites in rss

Het vandaag gelanceerde FeedYes.com geeft websitebeheerders de mogelijkheid op gemakkelijke wijze een 'rss feed aan' hun site toe te voegen. Een rss feed is een soort telex met de laatst gepubliceerde nieuwtjes op de website.

Gebruikers van FeedYes geven het adres van een website op, waarna FeedYes.com de informatie op de website in een feed vertaalt. Iedereen met een rss reader kan zich op de feeds abonneren.

Nog veel sites zonder feed
Hoewel steeds meer sites standaard een feed aanbieden met hun laatste nieuws, is het aantal websites zonder feed nog altijd vele malen groter. Mensen die het nieuws op dergelijke sites via een rss reader willen volgen (of een website die rss feeds kan weergeven zoals Live.com), kunnen voortaan met FeedYes.com zelf een feed aanmaken.

Ajax en Het Financieele Dagblad
Volgens een woordvoerder van de service is het opmerkelijk dat nog altijd veel sites geen feed aanbieden. Het aantal mensen dat een rss reader gebruikt om nieuws te volgen is in 2005 ruim verdubbeld ten opzichte van 2004. Sites zonder feed lopen daardoor het risico bezoek mis te lopen. De woordvoerder: Goed bezochte websites als Ajax.nl en FD.nl hebben bijvoorbeeld nog geen rss feed. Met FeedYes.com is het mogelijk om binnen een minuut een feed voor beide sites te creren.

Maatwerk feeds
De afgelopen weken hebben tweehonderd mensen de service van FeedYes.com getest. Volgens de woordvoerder zijn er ook gebruikers die maatwerk-feeds creren voor websites die wel al een feed aanbieden: Vaak bieden websites maar n feed aan voor de homepage, maar niet voor onderliggende paginas. Met FeedYes.com kunnen mensen nu voor elke pagina een feed maken.

Voorbeelden
Het Financieele Dagblad: http://www.feedyes.com/feedshow.php?f=RjLvIF9NMBFVGu5p
Ajax: http://www.feedyes.com/feedshow.php?f=mf37fi248E5jF3kt