FiberRing lanceert remote AMS-IX connectivity

FiberRing biedt haar klanten vanaf vandaag remote connectivity via de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) aan. Internetbedrijven wereldwijd kunnen hierdoor met één enkel contract hun peering-mogelijkheden vergroten en latency verlagen.

Persbericht:

AMS-IX is met meer dan 550 aangesloten IP-netwerken de grootste Internet Exchange (IX) ter wereld. Leden zijn onder andere ISP’s, contentproviders, mobiele providers, hostingproviders, cloudproviders en ASP’s. FiberRings nieuwe dienst biedt klanten de mogelijkheid een IP-verbinding te maken met AMS-IX om vervolgens op afstand met alle aangesloten netwerken te peeren.

FiberRing onderhoudt een zeer stabiel en redundant netwerk dat nu dienst kan doen als transportnetwerk naar AMS-IX. Aansluiting op AMS-IX is mogelijk via de meer dan 45 Points of Presence (PoP’s) van FiberRing wereldwijd, van Los Angeles tot Warschau. Een volledig optische MPLS/IP-backbone stelt FiberRing in staat om deze verbindingen aan te bieden met een hoge snelheid en een zeer lage latency. De dienst maakt het bovendien mogelijk meerdere VLAN’s aan één poort toe te wijzen. De ondersteunde poortcapaciteit varieert van 100 Mbps tot 10 Gbps.

Marcel Legtenberg, Sales Manager bij FiberRing: "Dankzij onze remote AMS-IX connectivity hoeven bedrijven niet langer infrastructuur onder te brengen bij een AMS-IX gecertificeerde PoP. Ook hoeven zij niet meer direct met de AMS-IX een contract af te sluiten om via dit knooppunt te kunnen peeren. In plaats daarvan bieden wij op een eenvoudige manier toegang tot deze peering-diensten middels één contract. Bedrijven kunnen dicht bij hun infrastructuur blijven, terwijl wij zorgen voor de verbindingen. Daarbij stelt de door FiberRing ondersteunde poortcapaciteit klanten in staat de dienstverlening aan te passen aan hun individuele behoeften."

Cara Mascini, Chief Marketing Officer bij de AMS-IX: "FiberRing biedt potentiële AMS-IX-klanten uitstekende connectiviteit. Met onze exchange willen wij bedrijven ondersteunen bij het realiseren van ultrasnelle IP-interconnectiviteit, zodat zij de voordelen daarvan aan hun eindklanten kunnen bieden. De remote service van FiberRing zal hen hierbij helpen."

Voor meer informatie over de nieuwe AMS-IX-service van FiberRing, zie www.fiberring.com.