Fieldbook Secure F1, veiliger wordt je smartphone niet

Beveiligde apparaten worden steeds vaker een punt van aandacht bij zowel consumenten als zakelijke gebruikers. ERCOM en Logic Instrument spelen hier op in met een beveiligde smartphone, de Fieldbook Secure.

De Fieldbook Secure F1 heeft de Cryptosmart-Mobile Suite, welke gebruikers moet beschermen tegen bedreigingen. Hieronder vallen onder meer verloren en gestolen apparaten, afluisteren en het ongewenst binnendringen van de smartphone. Hierbij worden alle vormen van communicatie, zoals gesprekken, data, e-mail en sms, beveiligd. Dit gebeurt op elk netwerk, waardoor het niet uitmaakt of je bijvoorbeeld verbinding maakt via wifi of via 3G.

De Fieldbook Secure bevat ook versleutelde technologie in een beveiligde Smart Card, welke een EAL5+ gecertificeerde en een EAL4+ gecertificeerde applet heeft. De fysieke beveiliging is geregeld met een IP68 certificaat, wat betekent dat het apparaat water- en stofdicht is en een val van maximaal een meter overleeft. Tot slot vinden we op het apparaat authenticatie, een beveiligd lock screen, transparante lokale encryptie van alle data, remote wipe en een lokale firewall.

Specificaties

De Fieldbook Secure bevat een octa-core processor die draait op 1,7 GHz met 2GB ram-geheugen en gebruikt Android 5.0 Lollipop als operating system. Daarnaast heeft het apparaat een 6-inch beeldscherm met een resolutie van 1080 x 1920 pixels. Dankzij de backlight kun je ook gemakkelijk in lichte omgevingen lezen wat er op je smartphone staat. Qua opslag zit je met 16GB niet heel ruim, maar dit is nog uit te breiden met micro sd-kaarten tot 2TB. Foto's maak je met de 13MP camera aan de achterkant en een 2MP camera aan de voorkant.

De prijs van de Fieldbook Secure F1 is op aanvraag.