FileMaker 8.5 integreert 'live' webinformatie

WINMAG testte FileMaker meerdere malen als beste database-programma voor kenniswerkers zonder technische knobbel. Die doelgroep kan er al vanaf de eerste versies simpel een gegevensbestand mee opzetten. Versie 8.5 is opgetuigd met handige extra snufjes.

Zo is de nieuwe FileMaker Pro de eerste desktopdatabase met een gentegreerde browser die 'live' webinformatie in de databaserecords presenteert. Dit dankzij een 'Web Viewer Control' in FileMaker Pro 8.5.

Voorbeeld
Een voorbeeld van dit nieuwe snufje: bevat een record een adresveld, en dat veld stuurt Web Viewer richting een routeplanner, dan kan het adres gelijk aan de url worden toegevoegd, zodanig dat de routeplanner terugkomt met de routekaart vanaf een vast punt (naar dat adres.
Eenmaal opgezet, is er voor iedere record in de database zo een speciale link naar de website. Behalve routekaarten, kan men denken aan het volgen van pakketzendingen (zie afbeelding), of van aandelenkoersen, maar ook de aan de laatste productspecificaties uit een (web)catalogus.

Wikipedia
FileMaker Pro 8.5 bevat standaard al verwijzingen naar de populairste websites, zoals Wikipedia, zodat gebruikers eenvoudig websites kunnen toevoegen aan hun FileMaker Pro 8.5-bestanden. FileMaker Pro 8.5 biedt een gentegreerde 'Web Viewer Sample Database' die laat zien hoe de mogelijkheden goed kunnen worden benut.
De Web Viewer ondersteunt meerdere formaten. Van html, pdf, QuickTime, Java applets, Flash, SVG charts, php charting classes, fillable forms tot Word- of Excel-bestanden (op het Windows-platform).