Filevrije dag? Zo regel je telewerken simpel!

Donderdag 9 oktober is de Nationale Filevrije dag. Maar hoe regelen we dat? Vier opties: buiten de file-uren om reizen, met OV of fiets naar het werk, een dag vrijnemen of telewerken. Voor dat laatste tippen wij LogMeIn.com, waarmee je in een kwartier een simpele oplossing installeert.

LogMeIn.com is in de basis een internetdienst die ervoor zorgt dat wat je op het werk op je computer ziet ook thuis op je beeldscherm verschijnt. Het is dus een soort 'afstandsbediening' (remote control) voor je kantoorcomputer, via het internet.

Wil je puur deze afstandbediening gebruiken, dan is de gratis 'Free'-versie al voldoende. Wil je ook makkelijk drag and drop met een echte bestandsbeheerder bestanden uitwisselen tussen de thuis-pc en die op het werk (en meer), dan is de betaalde Pro-versie (55 euro per jaar) een aanrader. Hier een vergelijking tussen de verschillende LogMeIn-versies.

Je moet voor LogMeIn wel een stukje software installeren op je werk-pc waarna deze als 'gastheer' dient voor je telewerksessie vanuit huis. Stelt gelukkig heel weinig voor. Gewoon met de standaardinstellingen installeren - en klaar is Kees.

NB: een kritische lezer tipe ons wel vooraf de beheerder van je netwerk te raadplegen. Die wil uiteraard weten wat gebruikers op hun pc installeren. Eengoed advies.

Stappenplan
Zo regel je een telewerksysteem met LogMeIn.com, stap voor stap:

1) Neem plaats achter de pc (op jouw werk) die op je 'telewerkdag' zal aanstaan: de gastheer-pc.

2) Maak op deze pc een gebruikersaccount aan voor de Pro-dienst bij LogMeIn.com (je krijgt toch eerst een gratis testperiode - en je kunt hierna altijd terug naar de eenvoudiger Free-versie)

3) Surf op deze gastheer-pc naar dit adres: https://secure.logmein.com/products/pro/
en klik voor het downloaden van de gastheersofware op de knop 'Gratis proefperiode'. Installeer deze software met de standaardopties (dus een paar keer op OK drukken).

Klaar! Leeshierhoe vanuit huis met de gastheer-pc te kunnen werken.