FireFox 2.0 versus Internet Explorer

Met de komst van Internet Explorer 7 hoopt Microsoft dit najaar de achterstand op de alternatieve browser Firefox (nu editie 1.5) in te halen. Maar Firefox werkt alweer aan een tweede verbeterde editie.

Microsoft hoopt met Internet Explorer 7 (IE7) de huidige hegemonie, een marktaandeel van rond de negentig procent, te continueren. Het marktaandeel kwam sinds eind 2004 onder druk te staan na de introductie van de alternatieve browser Firefox van de Mozilla Foundation.

In Microsoft's IE7 zullen net als in Firefox functies als tabbed browsing, RSS en een phishing filter aan de browser worden toegevoegd.

Verbeterde FireFox
Mozilla reageert met een verbeterde tweede versie van FireFox, die later dit jaar zal verschijnen. In de nieuwe versie van de browser zal 'tabbed' browsen (verschillende websessies in een programmavenster) nog vlotter en beter gaan. Ook wil Mozilla je geschiedenis combineren met je favorieten, of bladwijzers zoals de browser die noemt.

Proefversie
Een eerste proefversie stond gepland voor 10 februari, maar deze is uitgesteld tot maart. De uiteindelijke versie moet in het derde kwartaal van 2006 verschijnen, nog voor Windows Vista en Internet Explorer 7.