Firefox 4 al 100 miljoen keer gedownload

Firefox 4 is al 100 miljoen keer gedownload. Deze grens werd afgelopen weekend door de browser overschreden. Deel vier werd vorige maand door Mozilla op de markt gebracht. Voor een grote verschuiving in browserland heeft het programma echter niet gezorgd.

Firefox 4 heeft een marktaandeel van 8 procent, waarmee het ver voor Internet Explorer 9 staat. De browser van Microsoft heeft een marktaandeel van 3 procent en bleef na de introductie bijna een maand op 1 procent steken. Pas sinds april begint de populariteit van IE9 toe te nemen, zo meldt website The Inquirer.

De vierde versie van de browser van Mozilla was gelijk populair bij de introductie. In de eerste paar dagen ging het programma van 2 naar 5 procent. Daarna is Firefox 4 langzaam blijven groeien.

In Europa werd de browser het vaakst gedownload: 38 miljoen keer. Daarna volgen Amerika (24 miljoen) en Azië (20 miljoen). 

Mozilla is van plan het marktaandeel een extra impuls te geven door de promotie van versie 4 bij de huidige gebruikers van 3.5 en 3.6. Deze promotie zou binnen een week van start gaan en ervoor moeten zorgen dat binnenkort de 200 miljoen downloads wordt bereikt.