Formdesk.nl vernieuwt formulierengenerator

Wil je een papieren vragenlijst versturen naar je klanten of relaties? Doe niet zo ouderwets! Met de webformulierengenerator op Formdesk.nl maak je snel een online formulier. De webdienst werd onlangs geheel vernieuwd. Tijd voor een nadere kennismaking.

Toepassingen Formdesk
- aanvraagformulieren
- registratieformulieren
- event-inschrijfformulieren
- bestelformulieren
- enquteformulieren
- hrm-formulieren
- quizen
- toetsen
- online voorcalculaties (via rekenfuncties)
- bestellingen (met online betalingen)
Wij makenal ruim vijf jaar gebruik van de diensten van Formdesk.nl. Op deze website, van de Haagse dienstverlener Innovero Software Solutions, kun je een gebruikersaccount aanmaken en - zonder software - in je webbrowser een enqute in elkaar klikken. Formdesk kun je gebruiken voor het ontwerpen van aanvraagformulieren, registratieformulieren, bestelformulieren, enquteformulieren, et cetera. Eigenlijk alle soorten webpagina's waarop je bezoekers informatie wilt laten invullen. De dienst uitproberen kan gratis, een standaardabonnement kost vanaf 49 euro per jaar.

Gebruiksvriendelijk
Er is geen technische kennis vereist; je maakt een nieuwe vragenlijst aan via simpele Nederlandstalige keuzes. Je kiest telkens het juiste type vraag (open of gesloten, meerkeuze-antwoord, et cetera), typt de vraag in en Formdesk plaatst het als element in je vragenlijst. Deze elementen kun je verplaatsen, kopiren, et cetera. Je kunt zelfs lijnen en afbeeldingen plaatsen om het formulier vorm te geven. De gevorderde gebruiker meldt het style sheet-bestand van zijn website aan (het css-bestand), zodat het hele formulier in de juiste huisstijl wordt afgebeeld.

Verbeterde versie
Zoals gezegd: Formdesk gebruiken we al een hele poos. In de eerste jaren raakten we steeds enthousiaster en maakten steeds gevanceerdere, grotere formulieren, bijvoorbeeld uitgebreide lezersenqutes. Maar een webdienst als Formdesk heeft een achilleshiel: het is geen computerprogramma; het draait in de webbrowser. En een webpagina vol ingewikkelde elementen, maakt iedere webapplicatie traag. Na het toevoegen van een element in een lange vragenlijst, kon je soms wel twintig seconden wachten tot je met de aangepaste pagina weer verder kon. Een verbeterde, snellere, versie van Formdesk stond al enige tijd op stapel en dit najaar ging de nieuwe webdienst 'live'.