Foto’s iPad Mini verschijnen op Chinese website

Een Chinese website heeft foto’s gelekt van wat mogelijk de iPad Mini is. Het is onduidelijk of de foto’s echt zijn of dat het hier simpelweg gaat om een knap gemaakt mockup. Het is niet de eerste keer dat er beelden op internet verschijnen van de tablet.

De drie foto's tonen de iPad Mini van drie verschillende kanten. Ze vertonen bovendien veel overeenkomsten met een eerder gelekt achterpaneel van de tablet. Ook laat de foto van de onderzijde de nieuwe Lightning-aansluiting zien die ook op de iPhone 5 zit.  Vreemd genoeg zit er aan de onderkant geen hoofdtelefoon-aansluiting, dit is bij de nieuwe iPhone wel het geval.

Apple iPad Mini

Er gaan al maanden geruchten over de komst van een kleinere variant van de iPad. De voormalig ceo Steve Jobs zou echter niets hebben gezien in een kleiner formaat tablet dan de iPad. Later kwam echter naar buiten dat de frontman toch akkoord zou zijn gegaan met de iets kleinere afmetingen.

Volgens de laatste geruchten krijgt de iPad Mini een schermdiagonaal van 7,85 inch. De resolutie en de processor zouden vermoedelijk gelijk zijn aan die van de iPad 2, 1024 bij 768 pixels en de A5. Apple zou bewust voor deze componenten kiezen om de prijs laag te kunnen houden. Hierdoor moet de Mini kunnen concurreren met de Nexus 7 van Google en de Amazon Kindle Fire.

Apple iPad Mini

In eerste instantie werd er gedacht dat Apple de Mini tegelijk met de iPhone 5 zou introduceren op 12 september. Dit bleek niet te kloppen. Volgens de laatste geruchten zou Apple ervoor kiezen een eigen evenement voor de iPad Mini te houden. Dit zou eind oktober plaats moeten vinden, zodat de kleine tablet voor de feestdagen nog in de winkels ligt.

Apple iPad Mini

Foto's zijn afkomstig van Bolopad.com