Fotoprinter delen in draadloos netwerk

Conceptronic lanceert een draadloze 'USB Printer Server' om gemakkelijk een usb-printer, zoals een foto-inkjetprinter, in een draadloos netwerk te gebruiken.

Een belangrijk voordeel is dat op deze wijze de printer ook door meerdere pc's tegelijk kan worden gebruikt in (standaard geen optie bij een consumentenprinter).

De draadloze USB Printer Server, een klein kastje met de weinig sexy naam 'C54PSERVU', regelt dat je een usb-printer kunt opnemen in je draadloze f bedrade netwerk. De Printer Server is uitgerust met een netwerkpoort zodat hij ook met een bedraad netwerk overweg kan (gekoppeld aan een switch, netwerkkaart of hub).

Als de USB Printer Server is genstalleerd, kan elke gebruiker in het draadloze of bedrade netwerk de printer gebruiken zonder dat de printer rechtstreeks met een pc verbonden hoeft te zijn. Het is daarmee, volgens Conceptronic, de perfecte oplossing voor zowel het kleine als het grote kantoor, alsmede voor thuisgebruikers.

De draadloze USB Printer Server maakt gebruik van de courante 802.11b/g-technologie voor WiFi Wireless LAN's. De draadloze connectie kan beveiligd worden met WEP/WPA- of WPA2-encryptie.

Als extra beschikt de server over buffergeheugen voor het sneller verwerken van grafische printopdrachten.

Prijs: 89,-- (incl. btw) | Info: www.conceptronic.net