Foute update McAfee virusscanner niet getest

De update die McAfee vorige week in diskrediet bracht blijkt niet te zijn getest op Windows XP. ZDnet meldt dit op basis van uitgelekte documenten. Waarom McaFee de update niet heeft getest is onduidelijk, aangezien XP het meestgebruikte besturingssysteem ter wereld is.

McAfee stelt dat de fout in de update al bekend was, maar dat het er wegens onbekende reden toch doorheen gekomen is. Het bedrijf doet er alles aan om verder gezichtsverlies zoveel mogelijk te beperken en stelt dat ze zoveel mogelijk openheid geven omtrent het probleem.

Bedrijfsschade

45 Procent van de bedrijven die de McAfee virusscanner op hun werkstations draaien is getroffen door de update. Vijf procent van de werkstations is in een ‘reboot loop’ terecht gekomen, waarbij een werkstation zich continue opnieuw opstart.

Systeembeheerders kunnen een getroffen werkstation redden door een hersteltool op te starten van een usb-stick. Hiervoor moet het XP-werkstation wel in de veilige modus opgestart worden.

Xs4all

Ook zijn veel klanten van Xs4all de dupe geworden van de update. Zo stelt Niels Huisbregts, woordvoerder van Xs4all. Veel klanten namen contact op met de Xs4all helpdesk omdat de helpdesk van McAfee slecht bereikbaar is en bovendien een euro per minuut kost.

Bron: ZDnet