Freecom komt met externe harde schijven voor Mac

Freecom heeft in drie verschillende variaties de Mobile Drive Mg op de markt gebracht, een externe harde schijf ontworpen voor de Mac. Het design van de schijf sluit volgens de fabrikant perfect aan bij de computers van Apple.

De uiterst dunne harde schijven komen in een behuizing van magnesium die de apparaten volgens Freecom licht maar toch stevig maken. Alle drie de varianten beschikken over usb 3.0 voor een maximale data-overdracht van 130 MB/s. Het is alleen jammer dat er nog geen Apple-computers zijn die usb 3.0 ondersteunen. De schijven zijn wel backwards compatible met usb 2.0.

De dunste versie van de 2,5 inch Mobile Drive Mg is slechts 10 mm 'dik' en biedt 320 GB opslagcapaciteit. De andere twee varianten hebben beide een dikte van 15 mm en een opslagruimte van 750 GB. Het ene model komt met alleen een usb 3.0-aansluiting, de andere voegt daar FireWire 800 aan toe.

Prijs en verkrijgbaarheid

Windows-gebruikers kunnen de schijven van Freecom ook inzetten, maar moeten deze dan wel eerst formatteren. De Mobile Drive Mg is verkrijgbaar via de Apple Premium Resellers of de webwinkel van Freecom. Voor de 320 GB-variant betaal je 67 euro, voor het 750 GB model met alleen usb 3.0 100 euro en voor de 750 GB harde schijf met usb 3.0 en FireWire 800 109 euro. Alle prijzen zijn exclusief btw.