Freecom maakt data-opslag overzichtelijk

Een backup gemaakt van je spreadsheets, maar weet je niet meer op welke externe harde schijf? Freecom komt met de Mobile Drive CLS, een compacte 2,5 inch externe harde schijf die je met een labeling- en kleursysteem kan ordenen.

Heb je bijvoorbeeld één schijf voor muziek, één voor zakelijke documenten en één voor volledige systeembackups, dan kan je deze gemakkelijk kleurgecodeerd labelen en opslaan. In een oogopslag is de gewenste schijf vervolgens weer terug te vinden.

De mobiele disk meet 10,9 bij 7.9 bij 1,3 cm en kan daarom makkelijk worden meegenomen in een jas of tas. De schijf wordt niet gekoeld door en ventilator en is daarom zeer stil. Hij zit in een nauwsluitende zwartrubberen hoes, die zorgt voor minder trillingen en een goede grip. De Mobile Drive CLS krijgt voeding via de usb-poort van je computer.

USB-dock

Met het los verkrijgbare usb-dock kun je tot drie verschillende harde schijven tegelijk op de computer aansluiten. Hiermee heb je tegelijk toegang tot de verschillende soorten informatie die op elke schijf zijn opgeslagen.

De Mobile Drive CLS is ontworpen in samenwerking met de bekroonde Belgische ontwerper Sylvain Willenz. De schijf lijkt op zijn voorganger de Mobile Drive XXS van Freecom, die in 2009 met de Red Dot Design 'best of the best' Award werd onderscheiden.

Verschillende versies

De Mobile Drive CLS is verkrijgbaar met een geheugen van 250, 320, 500, 640 en 750 gb. De adviesprijs ligt tussen de 79 en 129 euro. Het usb-dock ligt voor 17,95 euro in de winkel.

Freecom biedt je de mogelijkheid om met de Data Recovery Service je schijf voor een periode van drie jaar te verzekeren tegen harde schijfcrashes. Voor 29,95 euro kan je je datadisk registreren, waarna Freecom in het geval van een crash alle gegevens op de schijf normaal gesproken binnen twee weken zal herstellen.