Freecom zet 1 TeraByte op het bureau

Freecom lanceert een externe drive van wel 1.000 GB, oftewel 1 TeraByte. De capaciteit van deze compacte 'DataTank' met twee interne schijven kan flexibel worden benut: volledig, of in veiligheidsmodus waarbij de ene schijf in de drive een kopie bijhoudt van de ander.

De DataTank kent meerdere 'hi-speed' interfaces; USB 2.0, FireWire 800 en FireWire 400. Daarmee tankt de DataTank in recordsnelheden alle 'data' van en naar elke elke pc of Mac, mits de computers over genoemde interfaces beschikken.

Het Freecom-systeem komt bovendien met de nodige extra's: encryptie en backup van alle gegevens op de aangesloten pc. De functies zijn te starten via twee knoppen op de DataTank.

De twee gentegreerde Serial ATA-harde schijven kunnen naar eigen keuze volgens de RAID-varianten 0, 1 of als JBOD worden ingesteld. Op die manier kunnen gebruikers zelf beslissen of zij de twee gentegreerde stations als gezamenlijke geheugencapaciteit willen gebruiken (RAID 0), de data van de ene schijf k op de andere harde schijf willen wegschrijven (RAID 1), dan wel toegang willen hebben tot beide harde schijven (JBOD).

Levering & Prijzen
De DataTank is verkrijgbaar in drie verschillende capaciteiten, te weten 500 GB voor een adviesprijs excl. btw van 301,--, een 800 GB-versie voor 402,- en de 1 TB-versie voor 494,--. De DataTank wordt geleverd met USB- en FireWire 800- & 400-kabels, een 220v-netadapter, volledige versies van Acronis True Image (back-upsoftware), Freecom Media Suite Software Pack, een handleiding op cd evenals een Quick Install Guide. Standaard komt de drivemet twee jaar fabrieksgarantie.

Info: www.freecom.com