Fritzbox 7390 nog functioneler na gratis update

De Fritzbox 7390 'thuiswerkrouter' staat bekend als een Zwitsers zakmes voor wie niet graag 's ochtends in de file staat en liever thuis productief is. De fabrikant komt vandaag met nieuwe, gratis te downloaden firmware op de proppen die de mogelijkheden verder vergroot.

Na de installatie van de update beschik je onder meer over een opgefriste interface. Deze toont op een centrale plek de statusinformatie voor de internetverbinding, het thuisnetwerk en telefonie en stelt je volgens de fabrikant in staat om snel en eenvoudig wijzigingen aan te brengen. Ook het stroomverbruik en alle verbonden apparatuur zie je in één oogopslag op deze plek.

Een ander nieuwtje is de 'gastenfunctie'. Hiermee kun je bezoekers toegang geven tot draadloos internet, zonder dat je het risico loopt dat ze je thuisnetwerk overhoop halen of andere narigheid uitrichten. Ook smartphones kun je zo als 'gast' laten aanmelden.

Thuisnas

Na de update kun je de Fritzbox 7390 gemakkelijk als thuisnas gebruiken, door in de adresbalk van je browser 'fritz.nas' te tikken. Vervolgens heb je direct toegang tot je muziek, films en andere gedeelde bestanden. Gebruikers kunnen deze bestanden in hun browser raadplegen en openen of met een paar muisklikken verplaatsen tussen computers, interne opslag, usb-sticks of online opslagvoorzieningen.

De update geeft de router volledige ondersteuning voor ipv6, de nieuwe standaard voor internetadressering. Ondersteuning voor ipv4 blijft dankzij '6to4'-techniek behouden. Andere nieuwe functies zijn onder meer wlan-spectrumanalyse, voor betere weerstand tegen storingsbronnen als een babyfoon. Ook het met een timer automatisch in- en uitschakelen van het draadloos netwerk is mogelijk.

De snelste manier om de update te downloaden is via het apparaat zelf. Ga naar 'fritz.box' in je browser en kies voor Settings > System > Start Firmware Update.