FRITZ!Box 7490

De modemrouter is een apparaat waar je zowel als professional, die behoefte heeft aan uitgebreide internet- en telefonieopties, als gamer goed mee uit de voeten kunt.

De installatie van de modemrouter gaat vlot: prik je internetverbinding in de 7490 en gebruik hierna je browser om het apparaat in te stellen. Dit gaat via gebruiksvriendelijke wizards die je stap voor stap door het proces leiden om je router correct in te stellen. Belangrijke feature van de modemrouter is de veelzijdigheid. Je kunt hem gebruiken als hotspot voor je netwerk, maar het apparaat ondersteunt ook DECT-telefonie tot aan zes toestellen. Achterop de modemrouter vind je vier lan-aansluitingen, maar uiteraard kun je ook een eigen draadloos netwerk instellen. Mocht je meer met de modemrouter willen doen, zoals er een printserver van maken of er een nas aan hangen, dan kan dat ook. Hiervoor heb je twee usb 3.0-aansluitingen tot je beschikking.

De verbinding is sterk en biedt je razendsnel wifi dankzij 802.11ac-ondersteuning. Tijdens onze test is de verbinding geen enkele keer weggevallen. Daarnaast bleef de doorvoer van data goed, ook wanneer we meerdere verbindingen tegelijk lieten lopen en het apparaat belastten met hd-content. Desgewenst kun je de FRITZ!Box 7490 instellen als hotspot met beperkingen. Handig als je je gasten wel wifi -toegang wilt geven, maar ze liever geen vrij spel geeft op je bedrijfsnetwerk. Ook handig: via de confi guratie van de modem kun je prioriteiten instellen om bijvoorbeeld gegevensdoorvoer te beperken van apparaten terwijl je je pc (of een ander apparaat) gebruikt. Dit komt van pas wanneer je alle bandbreedte nodig hebt om te kunnen doen wat je wilt doen. Dit is natuurlijk ook handig tijdens beurzen, wanneer je gasten en potentiële klanten wifi wilt aanbieden.

Prijs: € 289,-
Info: nl.avm.de

MKB Best Choice 2015