Fujitsu lanceert nieuwe laptops in zakelijke E-line serie

Fujitsu komt met drie nieuwe laptops in de E-line serie, door Fujitsu speciaal gepositioneerd in de zakelijke markt (de E staat voor Enterprise). De nieuwe modellen hebben de rugnummers E733, E743 en E753 en zijn verkrijgbaar met schermen van respectievelijk 13.3, 14, en 15.6 inch.

De overige specificaties zijn voor de drie laptops gelijk, allemaal hebben ze Gigabit ethernet, een sd-kaartsleuf, en 3 usb-poorten, en zijn ze uitgerust met een Intel Core i3-, i5-, of i7 processor. Voor wat geheugen betreft kun je kiezen uit 2, 4, of 8 GB, uit te breiden tot 16 GB.

Voor de opslag heb je de keuze uit een 500 GB harde schijf of een ssd tot 512 GB. Fujitsu heeft daarnaast ook nog een hybride schijf in de steigers staan die een harde schijf van 500 GB moet gaan combineren met een 8 GB ssd.

De laptops zullen worden verkocht met een 64-bit versie van Windows 8, Windows 8 Pro, of Windows 7, maar zijn ook geschikt voor 32-bit. Zelfs aan de arme drommels met Windows XP is gedacht: er is beperkte ondersteuning voor XP, inclusief basisdrivers.

Extra accessoires

Fujitsu heeft ook ruimte gemaakt voor diverse extra accessoires, waaronder een bluray-station, een extra batterij, een tweede hard-drive, of een picoprojecter voor als je snel een geïmproviseerde presentatie moet houden.

Je kunt de laptops vanaf aanstaande dinsdag in de winkels verwachten voor een prijs vanaf 1300 euro. Kun je niet wachten tot dinsdag, dan kun je tot zaterdag 9 maart terecht op de Cebit-beurs in Hannover. Kopen kun je ze daar niet, maar je kunt ze er wel alvast bewonderen.