Fujitsu lanceert X-productlijn

Fujitsu presenteert een nieuwe lijn van strak vormgegeven producten voor de moderne werkplek. De lijn heet Fujitsu X en bestaat uit een desktop, een thin client en een monitor.

De producten werden gepresenteerd op het Fujitsu Forum 2012 in Duitsland. Wat de producten bindt, is het uniforme uiterlijk en de zakelijke uitstraling. De hardware is gericht op moderne werkplekken die ruimte bieden door overbodige accessoires weg te laten.

Allereerst is er de Esprimo desktop waar we al eerder over schreven. Dit is een all-in-one desktop met een strakke zakelijke vormgeving en een 23-inch HD touchscreen.

Het tweede product in de X-lijn is de Futro thin client, waarbij je optioneel een 23-inch HD touchscreen kunt krijgen. Fujitsu belooft eenzelfde ervaring op de thin client als op de pc, waarbij de thin client applicaties draait vanaf back-end-hardware. Klanten hebben de keuze om eLux RL of Windows Embedded Standard op de thin client te draaien. De Thin client heeft 2GB intern geheugen en kan uitgerust worden met flashdrive-opslag van 1 tot 16GB.

Het laatste aangekondigde product is de Fujitsu Display X, een 23-inchmonitor met een resolutie van 1920 x 1080 pixels en ips-paneel. Deze monitor kan ook je oude desktop voorzien van een modernere en zakelijkere uitstraling. MHL wordt ondersteunt, dus je kunt beeld vanaf je smartphone ook op de monitor weergeven, terwijl je telefoon tegelijkertijd opgeladen wordt.

Prijzen zijn nog niet bekend, wanneer de producten verkrijgbaar zijn ook nog niet.