Fysieke toetsen op je iPad Mini met Phorm

Phorm, een iPad-hoes waarmee je de toetsen kunt laten oprijzen uit het scherm als je iets wilt typen, is klaar voor de verkoop. In januari 2014 werd de hoes door ontwikkelaar Tactus tijdens CES aangekondigd.

Phorm zorgt voor een transparante laag over het scherm van de iPad, waar vloeistof in verwerkt zit. In neutrale stand is daar niets van te zien, maar zodra je de schakelaar omzet wordt de vloeistof door kleine kanaaltjes naar de bubbels geleid. Zo heb je een fysiek toetsenbord waar je mee kunt typen.

Meer controle

'Het geeft je meer controle over je toetsenbord', aldus Phorm in hun presentatiefilmpje. 'Als je preciezer kunt typen, kun je meer uit je apparaat halen. Je toetsenbord wordt vriendelijker en functioneler.' Volgens het bedrijf leer je bovendien gemakkelijker werken met Phorm als je het vaker gebruikt, waardoor je productiever wordt.

Phorm is momenteel alleen nog beschikbaar voor de iPad Mini, al kun je je al aanmelden voor een hoes voor de iPhone 6 Plus. De hoes is voorlopig alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten voor 99 dollar en bestel je via de website van Phorm. De levering start deze zomer.