G Data Small Business Security

Het pakket bestaat uit modules die samen een zo compleet mogelijk bescherming moeten garanderen. Zo zijn modules aanwezig voor antimalware, antispam en een firewall. Dankzij Doublescan-technologie ligt de virusherkenning op een hoog niveau.

Naast de gebruikelijke handtekeningmethode scant het pakket ook op verdacht gedrag (Behaviour Blocking) en via een heuristische methode, zodat ook nog onbekende malware de nek wordt omgedraaid. De firewall werkt via eenvoudige wizards waarin de beheerder wordt gevraagd of bepaalde toepassingen toegang mogen hebben tot het internet. Ook kun je als beheerder gemakkelijk in een lijst de toegangsrechten van toepassingen regelen. Het pakket blokkeert ook verdachte en malafide websites. E-mailbescherming wordt gegeven in Outlook, voor POP3 en IMAP-accounts. Ten slotte bevat het pakket ook een back-up-module.

Niet onbelangrijk voor kleinere ondernemingen is de prijs van de oplossing. Hier weet G Data punten te scoren: het pakket is verrassend betaalbaar. Voor 164,46 euro bescherm je een jaar lang vijf gebruikers, waarbij je drie extra ‘stand-alone’ werkstations kunt beveiligen. Grotere ondernemingen kunnen voor 312,40 euro tien gebruikers beveiligen, waarbij je ook weer drie ‘stand-alone’ werkstations van beveiliging kunt voorzien. Eventueel kun je voor 147,93 euro de variant voor vijf gebruikers uitbreiden naar tien, mocht je organisatie groeien. G Data SmallBusiness Security is een complete, gebruiksvriendelijke en betaalbare beveiligingsoplossing voor kleine teams die toch willen beschikken over professionele en beheersbare beveiliging. De hoge virusherkenningsgraad, ondersteuning voor Android-apparaten en de BankGuard-technologie zijn prettige opstekers.

Prijs: vanaf € 164,- (1 jaar, 5 gebruikers + 3 stand alone pc's)
Info: www.gdata.nl

In het kort
+ Gebruikvriendelijk
+ Zeer betaalbaar
+ Android-ondersteuning
+ Bankguard
- Geen online back-up

MKB Proof 2013