Galaxy Note krijgt upgrade naar Android 4.1 Jelly Bean

Heb je de eerste Samsung Galaxy Note? Dan krijg je komende dagen een update voor je kiezen naar Android 4.1.2 Jelly Bean.

Android 4.1.2 heeft enkele features die een upgrade de moeite waard maken. Wellicht de belangrijkste is 'Project Butter', dat voor een veel soepelere interface zorgt. Ook de moeite waard is Google Now, een soort personal assistant waarmee je informatie gepusht krijgt over bijvoorbeeld het weer en verkeersinformatie voor je woon-werktraject.

Naast deze veranderingen heeft Samsung de Android-variant voorzien van de interface die het ook gebruikt in de Samsung Galaxy S III en de Note II. Een opvallende feature daarvan is MultiView, waarmee je meerdere apps naast elkaar op het scherm kunt draaien.

De update naar versie 4.1.2 is waarschijnlijk de laatste die Samsung voor de Note beschikbaar stelt. Destijds verscheen deze telefoon met Android 2.3. Overigens is het niet de nieuwste versie van Android, die eer komt toe aan versie 4.2.2. De update haal je binnen via Samsung Kies en wordt de komende dagen uitgerold.