Galaxy Tab 10.1 goedkoper door iPad 2

De door Apple onthulde iPad 2 houdt de gemoederen flink bezig. Zo overweegt Samsung als reactie op de scherp geprijsde tablet de aankomende Galaxy Tab 10.1 een lagere prijs mee te geven, zo meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Volgens Samsung-topman Lee Don-joo is het bedrijf vooral onder de indruk van de bescheiden dikte van Apple's nieuwe tablet (8,8 mm) en de prijs. Eerder werd bekend dat de iPad 2 hetzelfde zal kosten als zijn voorganger: 499 tot 799 euro afhankelijk van het model.

Het is nog niet bekend wat de Galaxy Tab 10.1 zal kosten, maar volgens Lee Don-joo zou deze oorspronkelijk duurder worden dan de huidige Galaxy Tab. Deze gaat voor minimaal 749 euro over de toonbank, wat velen een te hoge prijs vinden. Samsung overweegt nu dus om de nieuwe Galaxy Tab toch lager te prijzen.

In de eerste vier maanden na de release van de Galaxy Tab in oktober zijn er twee miljoen exemplaren van de tablet verkocht. Van de eerste iPad gingen er in de periode april tot en met december vijftien miljoen stuks over de toonbank.

Daarnaast krijgt de Galaxy Tab 10.1 te maken met meer concurrentie, omdat er in het eerste halfjaar van 2011 verschillende Android-tablets op de markt komen van onder meer HTC, LG en Motorola.