Garmin nvi 350

De toch vrij slanke TomTom One is 'lomp' vergeleken met de nvi 350 van Garmin. Deze alles-in-n navigator combineert een superstrakke vormgeving met bescheiden maten: slechts 9,8 cm breed, 7,4 cm hoog en 2,2 cm dik. Hij past dus met gemak in een borst- of broekzak.

Het is niet alleen een uitstekende navigator, maar ook een mp3-speler, fotoviewer (met zo'n 650 MB intern beschikbaar voor MP3's en foto's), calculator, wereldklok en hulp bij het omrekenen van valuta en eenheden.
De Garmin loodst je door geheel Europa. Je navigeert eenvoudig naar een restaurant bij het Pantheon in Rome en gebruikt het woordenboek in de nvi om twee biertjes te bestellen.

De navigatiesoftware van Garmin is eenvoudig van opzet en daarmee ook eenvoudig te bedienen. Als je de nvi aanzet verschijnen drie grote knoppen: 'Waarheen?', 'Bekijk kaart', en 'Reispakket'. Snel een hotel in de buurt zoeken? Klik op 'Waarheen?', 'Logies' en binnen een mum van tijd verschijnt een lijst met dichtstbijzijnde hotels, inclusief de afstanden vanaf de huidige positie.

Alles op de nvi gaat bijzonder vlot. Herberekenen van de route na een gemiste afslag, gaat bijvoorbeeld supersnel. Ook het in- en uitzoomen verloopt vloeiend.
De Garmin nvi 350 is een zeer luxe, zeer snelle en zeer slanke navigator, met navenant prijskaartje.