Gartner waarschuwt voor gevolgen kunstmatige intelligentie

Vooruitgang is goed, maar het brengt ook zeker risico's met zich mee. Zo ook de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie, wat volgens onderzoeksbureau Gartner gevolgen gaat hebben voor het bedrijfsleven.

Naarmate automatisering en robotica meer en meer ingezet wordt in het bedrijfsleven, komen er ook steeds meer banen op de tocht voor menselijke werkers. Volgens Stephen Prentice, vicepresident bij Gartner, is dit het gevolg van het goedkoper worden van de technologie waaruit volgt dat de technologie ook meer ingezet wordt. Dit valt te lezen in het rapport Smarter Machines Will Challenge the Human Desire for Control.

Gevolg is ook dat er angst kan ontstaan voor het feit dat kunstmatige intelligentie een eigen leven gaat leiden en dit onomkeerbaar zal zijn. 'Onze huidige technologie is echter nog begrensd hiervoor', aldus Price.

Lees voor een gedetailleerde analyse het volledige rapport.

Gartner waarschuwt voor gevolgen kunstmatige intelligentie
Vooruitgang is goed, maar brengt ook zeker risico's met zich mee. Zo ook de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie, aldus Gartner.