Gebruik mobiele apps in 2014 gestegen met gemiddeld 76 procent

In 2014 steeg het gebruik van mobiele applicaties met gemiddeld 76 procent, blijkt uit cijfers van Flurry, een onderzoeksbureau van Yahoo!. De grootste stijgers binnen applicaties waren lifestyle & shopping, die stegen met 174 procent, en utilities & productivity met 121 procent.

Uit deze cijfers kun je aflezen dat smartphonegebruikers hun toestel met name gebruiken voor online winkelen en werken. Als je alleen naar Android kijkt is het online winkelen via apps gegroeid met 220 procent.

Flurry cijfers

Winkelen

Het online winkelen doen gebruikers van mobiele apparaten overdag met name als ze van huis zijn, met name rond lunchtijd. Ook wordt er om acht uur 's avonds vanuit huis veel gewinkeld, en er zijn zelfs gebruikers die om vier uur 's nachts nog bezig zijn met de applicatie.

Groei neemt af

Ook valt op dat het gebruik van applicaties in andere categorie├źn nog wel stijgen, maar minder hard dan een jaar eerder. Zo groeide het aantal gebruikte games op mobiele apparaten in 2013 nog met 61 procent, maar dit jaar is dat slechts dertig procent. Hetzelfde geldt voor muziek, media en entertainment, daar nam de groei met 46 procent af ten opzichte van 2013 en komt in 2014 uit op 33 procent.

Flurry cijfers