Gebruik Ovi Store fors gegroeid

Weet je nog dat we in november vorig jaar meldden dat uit Nokia's Ovi Store drie miljoen apps per dag gedownload werden? Nu, nog geen half jaar later, staat die teller dagelijks op vijf miljoen. Vooral dankzij de nieuwe lichting Nokia-telefoons, zo zegt de fabrikant.

Nokia meldt graag goed nieuws in deze onzekere tijden voor de Finse telefoonfabrikant. Toch lijkt het optimisme niet helemaal misplaatst. Niet dat de Ovi Store ook maar in de buurt komt van de App Store of Android Market wat betreft gebruikersaantallen, downloads of aantal apps, maar een stijging van twee miljoen downloads in vijf maanden is natuurlijk allesbehalve slecht te noemen. Volgens Nokia is het aantal downloads over het complete afgelopen jaar zelfs verachtvoudigd.

Nokia bracht onlangs enkele nieuwe toestellen uit, waaronder de E7, de Nokia N8, Nokia C6-01 en Nokia C7. Volgens de telefoonbouwer zorgen met name deze mobieltjes voor de snelle groei van de applicatiewinkel. Zo'n 18 procent van de huidige downloads staat op naam van een van deze toestellen.

Ook het aantal apps voor de Ovi Store zit in de lift, zo meldt Nokia in het persbericht. Afgelopen jaar kwamen er zo'n 40.000 stuks bij.

De echte hosanna voor Nokia moet op termijn overigens niet van de Ovi Store komen. Als het aan onderzoeksbureau Gartner ligt, wordt Windows Phone het grootste mobiele platform in 2015. Belangrijkste reden volgens hen? De populariteit van Nokia-toestellen met dit besturingssysteem.