Gebruikersgemak centraal in nieuwe release van Zarafa WebApp

Zarafa, leverancier van open source groupware en collaboration software en open source tegenhanger van Microsoft Exchanger Server, heeft vandaag de 1.3 versie gelanceerd van haar web client, de Zarafa WebApp [http://www.zarafa.com/webapp]. Belangrijke features in de nieuwe release, die zich richten op gebruikersgemak en efficiencywinst, zijn de drag & drop van bijlagen, een uitbreiding van de agenda functionaliteit en verbeterde afhandeling bij ‘connection loss.

Persbericht:

Drag & drop van bijlagen

De nieuwe upload functionaliteit, mogelijk gemaakt door HTML5, vereenvoudigt en versnelt het veelvuldig uploaden van bestanden. Alles wat gebruikers hoeven te doen is een of meerdere bestanden selecteren, de bestanden slepen naar het e-mailvenster en loslaten in de ‘attachment box’. Door de interactie tussen de Zarafa WebApp en de desktop hebben gebruikers minder het gevoel met ‘slechts’ een webapplicatie te werken. [http://download.zarafa.com/zarafa/press/screenshots/WebApp-1.3-Drag-and-drop.jpg].

Uitbreiding agenda functionaliteit

Naast de reeds bestaande agenda overlay en side-by-side overzichten om snel meerdere agenda’s inzichtelijk te krijgen, bevat de Zarafa WebApp 1.3 release verbeteringen op het gebied van color labels en tooltips.Naast het onderscheid in verschillende soorten afspraken, zoals zakelijke afspraken, prive-afspraken of bijvoorbeeld reistijd, geeft WebApp 1.3 nu ook de overeenkomstige kleuren labels weer in de Calendar overzichten. Hierdoor kunnen gebruikers snel het type afspraak herkennen [http://download.zarafa.com/zarafa/press/screenshots/WebApp-1.3-Calendar-labels.jpg]. Door de toegevoegde zogenaamde ‘tooltips’ in de agenda kunnen gebruikers, zonder de afspraak te openen, direct de details van de afspraak zien zoals de organisator, deelnemers en tijd [http://download.zarafa.com/zarafa/press/screenshots/WebApp-1.3-Calendaroverview-with-tooltip.png].

Verbeterde afhandeling bij ‘connection loss’

Mobiel werken is gemakkelijker geworden voor gebruikers die vaak wisselen tussen b.v. 3G en Wi-Fi. Voorheen, moesten WebApp-gebruikers, als de internetverbinding werd verbroken, uitloggen en opnieuw inloggen. In WebApp 1.3 krijgen gebruikers een zogenaamd ‘reconnection’ bericht. Wanneer WebApp detecteert dat er reeds een sessie aanwezig is, wordt automatisch de verbinding met de server herstelt. In het geval dat de time-out te lang is en de gebruikerssessie is verlopen, zal WebApp de gebruiker een bericht tonen en automatisch doorsturen naar het inlogscherm.

De 1.3 versie komt met andere wijzigingen zoals een welkomstscherm voor de initiele configuratie, de drag & drop van geadresseerden, verbeterde autoaanvullijst en verbeterde zoekfunctionaliteit in het adresboek. De Zarafa WebApp 1.3 kan worden geïnstalleerd als een aanvullend pakket van Zarafa Collaboration Platform 7.0.12, 7.1.0 en hoger.

Zarafa laat de WebApp 1.3 zien op de CeBIT die van 5 tot en met 9 maart 2013 plaatsvindt in Hannover, Duitslangd. Samen met andere partners uit het ecosysteem, neemt Zarafa deel aan de stand van Univention (standnummer E16, Hal 6, Open Source Park).