Gedownloade films afspelen op de tv

Een van de WINMAG-redacteuren kocht van Conceptronic een handig apparaatje dat als een 'brug' kan worden gezien tussen de pc en de tv. Je kunt met de 'CMEDHOST' digitale foto's maar ook (gedownloade) video's direct op de tv afspelen.

Het is een veelgevraagde functionaliteit: DivX- of mpeg-films direct je afspelen op de tv. En Conceptronic biedt met de CMEDHOST een pasklare oplossing.

Het is wel even puzzelen als je alle kabels uit de doos trekt, maar eigenlijk heel simpel. In de voorzijde van het kastje prik je een geheugenkaartje, een usb-geheugenstick, of een ander usb-geheugen zoals een externe harde schijf, met je digitale foto's of films. Aan de achterkant van het kastje vind je het uitgaande signaal naar je tv toe: videocomposiet/audio, maar ook een s-svhs-connector. Daar moet je dus de juiste kabel voor gebruiken.

Afstandsbediening
Je bedient het apparaat via een op de tv op te roepen menu. Je navigeert er doorheen met de meegeleverde, minieme, afstandsbediening. Die ziet er erg simpel en speelgoedachtig uit. Let goed op dat eventuele kinderen er niet mee aan de haal gaan.

Het apparaatje is inmiddels een paar maanden in gebruik en voldoet goed. Beter in ieder geval dan de DivX-compatibele dvd-speler die de helft van de DivX-video's niet zonder horten en stoten bleek te kunnen afspelen. En uiteraard ook handiger dan het telkens branden van cd's en dvd's in respectievelijk Super-Video en dvd-formaat (wat telkens een paar uur kost en uiteraard een leeg schijfje).

Ook ondertitels
Veel Engelstalige films en series kunnen in DivX-formaat worden gedownload en komen met een los ondertitelbestand. Die laatste kunnen met de CMEDHOST ook synchroon met het beeld worden afgespeeld. Dit gaat het makkelijkste als het ondertitelbestand dezelfde bestandsnaam heeft als de hoofdfilm; dan speelt de CMEDHOST ze automatisch beide af.

De media-adapter werkt 'standalone'; zonder pc, maar vergt, zoals gezegd, wel een opslagmedium met een standaard usb-interface, of een geheugenkaartje. In de praktijk is een extern harde schijfje de goedkoopste en handigste oplossing voor filmliefhebbers.

Alle benodigde kabels voor het koppelen aan de tv (of beamer) worden meegeleverd. Het apparaat ondersteunt bij het afspelen de mediastandaarden XviD/DivX, MPEG 1/2/4, JPEG, MP3,AVI,WMA, SVCD, VOB, CD en VCD.

Adviesprijs: 129,90 (inc. btw) | Info: http://www.conceptronic.nl/