Geen Firefox voor de iPhone

Mozilla gaat geen iPhone-versie van de internetbrowser Firefox ontwikkelen, zo maakte het in een blogpost bekend. In plaats daarvan richt het bedrijf zich op de verdere onwikkeling van de synchronisatietool Firefox Home.

Volgens Mozilla zijn er te veel technologische en logistieke restricties die het moeilijk, zo niet onmogelijk maken om de browser naar de iPhone te brengen. Firefox is gebaseerd op een andere programeertaal dan die Apple verplicht stelt voor webbrowsers die in iOS draaien.

Om diezelfde redenen zag Mozilla eerder af van de ontwikkeling van Firefox voor Windows Phone 7. Het bedrijf werkt onder de naam Fennec nog wel aan de mobiele versie van de browser voor Android en MeeGo.

Firefox Home

Mozilla maakt verder bekend dat het Firefox Home in de nabije toekomst geschikt wil maken voor de BlackBerry en Symbian-toestellen. Ook onderzoekt het of een iPad-versie van de applicatie kan worden ontwikkeld.

Met Firefox Home kunnen gebruikers op een mobiel toegang krijgen tot hun browsergeschiedenis, favorietenlijsten en recent geopende tabbladen van een pc of laptop.